İçeriğe geç

1 Lik Bordo Bulamacı Nasıl Hazırlanır

Bordo bulamacı ölçüsü nedir?

%1 kırmızı şarap çamuru için, 1000 gram mavi taş ve 0,500 gram kireç tercih edilir. %1,5 kırmızı şarap çamuru için, 1500 gram mavi taş ve 0,750 gram kireç kullanılır; %2 Burgonya çamuru için, 2000 gram mavi taş ve 1000 gram kireç kullanılır.

5 lt suya ne kadar bordo bulamacı konur?

Örneğin, %1 kırmızı şarap çamuru için; CLARE PUDİNGİNİ KENDİNİZ YAPIYORSANIZ; 100L suya 1kg LEARSTONE + 0.5kg sönmemiş kireç veya 1kg sönmemiş kireç. (HAZIRSA, KIRMIZI ŞARAP ÇAMURU: 100L SUYA 1.5kg) uygulanmalıdır. Bunu üreticilerimize iletmek önemlidir.

Bordo bulamacı nasıl hazırlanır?

Mavi taş bu suda bir torba veya sepete asılarak eritilir. Bu şekilde hazırlanan mavi taş eriği 100 litrelik bir kaptaki kireçli suyun üzerine yavaşça dökülür ve tahta bir çubukla sürekli karıştırılarak çivit mavisi bir bulamaç oluşturulur.

Hazır bordo bulamacı ne kadar atılır?

Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya bulamacı uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir. Mücadele ilacıdır.

Yüzde 2 lik bordo bulamacı nasıl hazırlanır?

%2 Bordeaux bulamacı yapmak için 2 kg mavi kireç ve 2 kg sönmüş kireç veya 1 kg sönmemiş kirece ihtiyacınız olacak. Eritme ve karıştırma için 100 litrelik 1 plastik veya tahta fıçıya, 1 plastik veya tahta fıçıya, beton leğene, plastik kovaya, filtreleme için tülbent, tahta çubuklar (karıştırıcılar) gibi malzemelere ihtiyacınız olacak.

Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?

Doğal çiftçilik yöntemleri gibi. Bordeaux gübresi balıklar, büyük ve küçükbaş hayvanlar için zararlıdır ve topraktaki bakır sülfat miktarı arttığında tüm toprak yaşamı, özellikle solucanlar için zararlıdır. Solunum sistemini ve akciğerleri etkilediği için egzersiz yaparken veya kullanırken mutlaka maske ve plastik elbise giymelisiniz.

Bordo bulamacı hangi saatlerde atılır?

Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya gübresi uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir. Mücadele ajanıdır.

Çiçek açan ağaca bordo bulamacı atılır mı?

Erenler Murat Merhaba, Ağaçlar çiçek açmaya başladıktan sonra uygulanan Bordo gübresi tozlaşmayı etkileyebilir ve veriminizi azaltabilir. Sonbaharda meyve ağaçlarının yapraklarının %75’i döküldükten sonra ve ilkbaharda tomurcuklar patlamadan bir hafta önce Burgonya gübresini kışın uygulayabilirsiniz.

Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mı?

İçerisinde gübre bırakılmamalıdır. Ayrıca, ilaçlama sırasında hava koşulları çok önemlidir. Yağmur bekleniyorsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.

Bordo bulamacı yerine ne kullanabilirim?

– Bluestone ve Bordeaux Bulamacı yerine kullanabileceğiniz Power Cu, bakteriyel ve fungal hastalıkların tedavisinde de kullanılır. – Bitkinizi hastalık ve zararlılardan korur.

Bordo Bulamacına şeker konur mu?

Kuru dallar ilaçla temas ettirilmemelidir. İlaçlamadan sonra 10 saat içinde yağmur yağarsa ilaçlama tekrarlanmalıdır. İlaç hazırlandıktan sonra aynı gün hemen kullanılmalıdır (aynı gün kullanılmayacaksa 100 litre kırmızı şarap karışımına 200 gr toz şeker eklenebilir ve iki güne kadar saklanabilir).

Ağaç gövdesine hangi kireç kullanılır?

Özkan Kireç Toz Kireç güçlü dezenfektan özelliğine sahiptir. Kümesler ve hayvan barınakları gibi alanlarda hayvanları hastalıklardan korumak ve hijyen sağlamak için kullanılır. Seyreltilerek ağaç gövdelerine uygulandığında ağaçları zararlılardan ve böceklerden korur.

Ağaçların geç çiçek açması için ne yapmalı?

h- Çiçeklenmeyi geciktirmek İlkbaharda son donların çok sık görüldüğü yerlerde, meyve ağaçlarının çiçeklenme döneminde dondan aşırı zarar görmesini önlemek ve çiçeklenmeyi geciktirmek için ağaç kökleri 1 m çapında açılarak kar veya buz kalıpları yerleştirilir.

Bordo bulamacı hazır satılır mı?

Kullanıcının kendisi tarafından hazırlanabilen karışımlar olduğu gibi hazır kırmızı şarap püresi ürünleri de mevcuttur. Bu ürünler kullanıma hazırdır.

Bordotan 20 WP ne ise yarar?

Tan Tarım’ın hazır Burgonya gübresi Bordotan 20 WP’yi bağlarda mildiyö ve deadpool, elmada kara leke, kayısıda yaprak dökülmesi, şeftalide yaprak kıvrılması ve zeytinde halkalı leke ile mücadelede güvenle kullanabilir, mahsulünüzden en iyi verimi alabilirsiniz.

Bordocan 20 WP nasıl kullanılır?

1. Uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. Uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde). Kayısılarda ayrıca 3. Uygulama, meyvenin tepesinden çanak yapraklar ve erkek organlar soyulurken yapılmalıdır.

Bordo bulamacı bir sırt pompasına ne kadar kullanılır?

10 litrelik pompaya biraz su eklenir. Hazırlanan sönmüş kireç suyu daha sonra tankın süzgecinden boşaltılır. Hazırlanan mavi taş çözeltisi daha sonra tank süzgecinden geçirilir ve sürekli karıştırılarak yavaşça boşaltılır. Bu, açık mavi renkli bir karışım oluşturur.

Kayısı ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Özellikle kayısı ve diğer çekirdekli meyve ağaçlarına sonbaharda hasattan sonra, ilkbaharda ise çiçek tomurcukları uyanmadan önce Burgonya bulamacı uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek potansiyel hastalıkların etkili ve ekonomik bir şekilde kontrolü sağlanmış olur.

Çiçek açan ağaca bordo bulamacı atılır mı?

Erenler Murat Merhaba, Ağaçlar çiçek açmaya başladıktan sonra uygulanan Bordo gübresi tozlaşmayı etkileyebilir ve veriminizi azaltabilir. Sonbaharda meyve ağaçlarının yapraklarının %75’i döküldükten sonra ve ilkbaharda tomurcuklar patlamadan bir hafta önce Burgonya gübresini kışın uygulayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir